DAF Vlaanderen produceerde al 1 miljoen cabines

Bij DAF Vlaanderen in Westerlo werd vorige week, met de productie van de miljoenste cabine, een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf behaald.

Trefwoorden: #DAF Trucks, #DAF Vlaanderen, #lasrobot, #vrachtwagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: DAF Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - De Space Cab werd symbolisch overgedragen aan Louis De Wael, algemeen directeur van Vervoer Van Dievel uit het Belgische Mechelen, waar de truck met de miljoenste cabine binnenkort in gebruik zal worden genomen.

In 1966 nam DAF de productiefaciliteiten in België in gebruik. Gestart werd met de fabricage van cabines en in 1971 werd daar de productie van assen aan toegevoegd. Op dit moment komen er zo’n 180 cabines per dag van de band voor het middelzware en zware transport.

In de cabinefabriek zijn de afgelopen jaren belangrijke investeringen gedaan met het oog op de nieuwste generatie Euro 6-voertuigen, die in 2013 in productie zijn genomen.

De productie van de carrosserieën van de cabine vindt bijna volledig geautomatiseerd plaats door lasrobots en er kwam een volledig nieuwe afdeling voor de montage van de daken van de meest ruime Super Space Cab-cabines.

In totaal investeerde het bedrijf de afgelopen 10 jaar zo’n half miljard euro in haar assen- en cabinefabriek in Westerlo.

Productie vindt er sequentieel plaats volgens het ‘just-in-time’-principe. Dit betekent dat de cabines in de juiste volgorde en op het juiste moment worden aangeleverd in de DAF assemblagefabriek in Eindhoven en bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië.