Vier genomineerden voor Proces Innovatie Prijs 2014

De winnaars van zowel de vak- als publieksprijs worden dinsdag 30 september bekend gemaakt tijdens de vakbeurs Industrial Processing te Utrecht.

Trefwoorden: #Industrial Processing, #Jaarbeurs Utrecht, #Machevo & Bulk Vereniging, #Proces Innovatie Prijs

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Youtube - Pathema )

ENGINEERINGNET.NL - De jury van de Proces Innovatie Prijs 2014 heeft vier inzendingen genomineerd voor Proces Innovatie prijs 2014 en zeven inzendingen ontvingen het predicaat 'Innovator'.

Er zijn in totaal 23 inzendingen beoordeeld op innovatief vermogen, de toegevoegde waarde voor de gebruiker, business potential en overige voordelen als milieu, gezondheid & veiligheid.

De Proces Innovatie Prijs is een initiatief van Machevo & Bulk Vereniging en Jaarbeurs Utrecht. Beide partijen willen op deze manier de innovaties in de procesindustrie ondersteunen. Bezoekers kunnen via internet hun stem voor de Publieksprijs uitbrengen op één van de vier genomineerden.

De vier genomineerden zijn:
CoAguLite sensor voor optimale wrongelkwaliteit
Nieuwe indirecte UHT-oplossing vergroot efficiëntie, verlaagt kosten en verkleint impact op milieu De CoAguLite sensor bepaalt het moment van het snijden van de gestremde melk, zodat alle opvolgende batches worden gesneden met dezelfde wrongelkwaliteit.

Innovatie van Pathema verduurzaamt watergebruik in industrie
De IVG-C (Industrial Vortex Generator - Circulation) CoolWater technologie is een totaaloplossing om koelwater volledig vrij van chemicaliën te beheersen en recyclen. Het product combineert alle technieken die nodig zijn om een koeltoren of verdampingscondensor op watergebied duurzaam te exploiteren.

Motor-ventielaandrijving voor optimale nauwkeurigheid en snelheid
Gemotoriseerde regelventielen hebben vaak slechts een geringe regelsnelheid en een vrij grote hysterese, wat ze voor veel regeltaken ongeschikt maakt. Daarom worden vaak regelkleppen toegepast met elektropneumatische klepstandstellers omwille van hun hoge regelsnelheid en goede resolutie van de ventielstand.

TetraPak introduceert Tetra Therm Aseptic Flex
Nieuwe indirecte UHT-oplossing vergroot efficiëntie, verlaagt kosten en verkleint impact op milieu. Tetra Therm® Aseptic Flex is de continue aseptische verwerkingsunit voor indirecte UHT-behandeling van zuivel en andere levensmiddelen.

De jury gaf 7 inzendingen het predicaat ‘Innovator’, waaronder de Milk-Inspector van J&M Analytik AG (innovatief inline meetsysteem speciaal ontwikkeld voor een snelle en nauwkeurige inline analyse op percentage vet, eiwit en droge stof van vloeistofapplicaties in de zuivelindustrie), Moisturemeter II van INADCO Moisture Measurement (continue meting van productstromen) en de Haffmans Automator van Pentair (nieuw concept geïntroduceerd voor de bewaking van de kwaliteit van afgevulde verpakkingen).

De vakbeurs Industrial Processing 2014 wordt van 30 september tot en met 3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.