Snelst accelererende elektrische wagen van België naar Hockenheim

Na tegenslag in Silverstone, verschijnen Group T studenten met hun elektrische auto 'June' aan startlijn in Hockenheim. "We hebben dag en nacht gewerkt om alles opnieuw in orde te krijgen"

Trefwoorden: #energie, #Formula Group T, #Hockenheim, #ingenieur, #june, #scrutineering, #Silverstone, #student

Lees verder

Opleiding

( Foto: Formula Group T )

ENGINEERINGNET.BE - De 22 studenten van Formula Group T, het elektrische raceteam van KU Leuven, zijn naar hun tweede wedstrijd van het Formula Student seizoen vertrokken.

Begin juli, tijdens de wedstrijd in Silverstone, kregen de ingenieursstudenten af te rekenen met enkele tegenslagen, maar sindsdien hebben ze naar eigen zeggen 'dag en nacht gewerkt om alles perfect in orde te krijgen'.

Electronicus Dries De Vlaemynck: "We hebben enkele dingen veranderd, zowel elektrisch als mechanisch. Andere veren, een nieuwe stuurophanging en de elektronische filtering zullen waarschijnlijk het grootste verschil maken. Ik heb sinds Silverstone mijn bed niet al te vaak meer gezien."

“Duitsland staat bekend om zijn zeer strenge scrutineering. Het gebeurt nagenoeg nooit dat een team kan zeggen dat het in Duitsland al vanaf de eerste poging volledig geslaagd was. Duitsland is dan ook een ingenieursland, alles móet perfect zijn."

Met June, de derde zelfgebouwde elektrische wagen van Formula Group T, hopen ze hoge toppen te scheren op het gerenommeerde F1-circuit van Hockenheim.

Teamleider Bram op’t Roodt: "De wedstrijd in Duitsland wordt gezien als wereldkampioenschap omdat dat de moeilijkste is om voor te kwalificeren. Wij zijn één van de slechts 40 elektrische teams die geselecteerd zijn. Door deze kwalificatie is er in Duitsland een hoge concentratie aan topteams, wat het leuk maakt om daarvan deel uit te mogen maken.”

De komende dagen zullen de studenten June door de scrutineering (controle of alles ontworpen is volgens de meer dan 1.500 opgelegde regels) loodsen om daarna, op 1 augustus, aan de eerste dynamische proeven te beginnen. De dagen daarna volgen de andere dynamische proeven.


ACHTERGROND
De Formula Student competitie is niet zomaar een racecompetitie, maar een echte ingenieursstrijd. Het rijden is uiteraard belangrijk, maar ook de beoordeling van de wagen op vlak van kost en design maken een groot deel uit van de eindscore van het team. Ook het businessplan van het team wordt gequoteerd door een vakkundige jury. Voor deze statische events hopen de studenten de lijn door te trekken van Silverstone. Ze behaalden daar een 10e plaats met hun businessplan en zetten dit traject graag verder in Hockenheim.