Royal HaskoningDHV ontwikkelt Indonesische kleinschalige waterkrachtcentrales

Royal HaskoningDHV gaat vier kleinschalige waterkrachtcentrales langs de rivier de Merawu in Centraal-Java (Indonesië) implementeren.

Trefwoorden: #elektriciteit, #Indonesië, #Merawu rivier, #RoyalHaskoningDHV, #waterkrachtcentrale

Lees verder

Nieuws

( Foto: Royal HaskoningDHV )

ENGINEERINGNET.NL - De centrales bieden een duurzame energiebron voor 11.000 huishoudens in verschillende dorpen.

Ze vormen de eerste fase van de overeenkomst met TIRASA om kleinschalige waterkrachtcentrales op te zetten die ongeveer 400.000 mensen van elektriciteit zullen voorzien.

Eerder werd een hydrologische studie uitgevoerd en de lokale haalbaarheidsstudie beoordeeld. Nu stelt het bedrijf gedetailleerde ontwerp- en aanbestedingsdocumenten op voor de vier kleine waterkrachtcentrales in Centraal-Java, die een duurzame energiebron zullen vormen voor ongeveer 55.000 mensen.

De volgende fase omvat ondersteuning bij de aanbesteding en het bouwmanagement.

TIRASA is een pionier op het gebied van investeringen in energie in Indonesië, waar ruim 86 miljoen mensen geen enkele vorm van toegang hebben tot elektriciteit.

“Dit is de eerste fase van ons programma om vóór 2018 een totale geïnstalleerde capaciteit van 100 MW te bewerkstelligen,” aldus Suryana Padma, president van TIRASA.

Het project bestaat uit vier trapsgewijs geplaatste centrales langs de rivier. De bewuste centrales worden zo opgezet dat ze energie leveren via stuwdammen, sedimentbassins en drukleidingen.

Elke krachtcentrale bevat verscheidene turbines. Er wordt een transportleiding aangesloten op het netwerk van 20 kV. Ook worden er toegangswegen aangelegd. De gevolgen voor het milieu in de regio zullen beperkt en beheersbaar blijven. De lokale bevolking is bij het proces betrokken door middel van bijeenkomsten en campagnes.

De technische details van de faciliteiten zijn als volgt: 6 MW in Kerekan en Pandensari, 2,4 MW in Watupayang en 1,2 MW in Tempuran.

Voor dit project zijn vergunningen en licenties verkregen van de lokale overheid en van energiebedrijf en afnemer van elektriciteit PLN. Naar verwachting is de investering van ongeveer 22,5 miljoen euro binnen zeven jaar terugverdiend.