Van Oord haalt opdrachten in Brazilië en de Bahama’s binnen

De contractwaarde ligt op ruim 100 miljoen euro, waarbij het gaat om baggerwerkzaamheden in drie havens op de Bahama's en voor de aanleg van een nieuwe Braziliaanse scheepswerf.

Trefwoorden: #baggerwerken, #scheepswerf, #Van Oord

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Vimeo - Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - Deze nieuwe scheepswerf komt te liggen in Aracruz, gelegen in de Braziliaanse staat Espírito Santo.

De opdrachtgever is Estaleiro Jurong Aracruz (EJA), een Braziliaanse dochteronderneming van Sembcorp Marine’s Jurong Shipyard uit Singapore.

De werf is ontworpen voor de bouw en het onderhoud van specialistische schepen en constructies voor de olie- en gasindustrie in Brazilië. De werkzaamheden betreffen de aanleg van een toegangskanaal, zwaaikom en ligplaatsen bij de kades.

Voor de aanleg van de nieuwe haven wordt er in totaal 6 miljoen kubieke meter gebaggerd. Hiervoor zet van Oord een grote cutterzuiger in. Het gebaggerde materiaal wordt in sand carriers geladen en afgevoerd.

Op de Bahama’s zal in opdracht van het Ministry of National Security een drietal havens worden opgewaardeerd in het kader van het Sandy Bottom Project. Van Oord is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de baggerwerkzaamheden en het civiele werk.

De baggerwerkzaamheden betreffen het verdiepen van toegangskanalen en havens. Van Oord zet voor deze werkzaamheden een backhoe in. Het civiele werk betreft de aanleg van kademuren, golfbrekers, gebouwen, steigers, aanlegplaatsen en beschoeiing.

Van Oord zet het in eigen huis ontwikkelde Coral Rehabilitation-initiatief in op het Sandy Bottom project. Dit programma behelst het uitzetten van koralen die in een mobiel laboratorium, de ReefGuard, zijn opgekweekt. Eerder dit jaar deed Van Oord een succesvol project op het Ningaloo Reef in Australië.

De uitvoering van de projecten is inmiddels gestart. De oplevering van het project in Brazilië is eind 2014.

Begin 2016 zijn de werkzaamheden op de Bahama’s afgerond.