Nederlands horlogemerk Prisma opnieuw opgestart

De nieuwe eigenaar, groothandelaar Excellent, wil een deel van de productie en assemblage terug naar Nederland halen.

Trefwoorden: #Excellent, #groothandel, #horlogemerk, #Moscow Jewelry Factory, #Prisma

Lees verder

Nieuws

( Foto: Excellent )

ENGINEERINGNET.NL - Excellent heeft het horlogemerk overgenomen van het Russische Moscow Jewelry Factory, dat de rechten opkocht na het faillissement van de vorige eigenaar Siebel Juweliers.

De fabricage van Prisma horloges vindt nu nog voornamelijk plaats in de horloge-industrie rond Hongkong. Sommige onderdelen van horloges kunnen ook met 3D-printers worden gemaakt, aldus Excellent-directeur Teus Van Ekeren. Dit kan gemakkelijk in Nederland plaatsvinden. Het bedrijf wil ook nieuwe horlogemodellen van het merk Prisma op de markt gaan brengen.

Sinds het eerste Prisma horloge in 1948 werd gemaakt, is het merk uitgegroeid tot het oudste en bekendste horlogemerk van Nederland. Excellent heeft sinds juli de beschikking over de volledige voorraad aan Prisma horloges, die onder meer via de webwinkel te koop zijn.

Het bedrijf bestaat sinds 1995 en levert als groothandel onder meer horloges, batterijen en verlichting aan warenhuizen en elektronicazaken. De jaaromzet van Excellent bedraagt ongeveer 2 miljoen euro.