Duitse vakbeurs voor maakindustrie Motek schrijft 1000ste exposant in

De Duitse vakbeurs Motek in Stuttgart meldt meer dan duizend exposanten ingeschreven te hebben. "Onze aanbieders en bezoekers worden almaar internationaler"

Trefwoorden: #bondexpo, #expo, #motek, #schall, #vakbeurs, #vakbeurzen

Lees verder

Techniek

( Foto: Schall )

ENGINEERINGNET – Goed drie maanden voor de aanvang van de vakbeurs, meldt inrichter Schall meer dan duizend exposanten ingeschreven te hebben. Met dien verstande dat er welgeteld 915 zijn voor de automatiseringsbeurs Motek en 112 voor Bondek, het event over verbindingstechnieken dat tegelijkertijd plaatsvindt.

Feit is dat Motek specifiek voor de maak- en assemblagesector te boek staat als het grootste gespecialiseerde event op het Europese continent.

Nederland en België tellen meerdere initiatieven met een gelijkaardig aanbod, maar daar zijn de aanbieders in hoofdzaak de nationale filialen, invoerders en verdelers van elders in de wereld ontwikkelde technieken. In Stuttgart exposeren de fabrikanten zelf, zij het dat het ondanks alles nog steeds vooral om Duitse bedrijven gaat.

Toch claimt Schall een steeds verdergaande internationalisering van zijn vakbeurzen. Aan exposantenzijde is intussen 20% van de exposerende bedrijven afkomstig van buiten Duitsland, en de bezoekers – vorige maal zo'n 35.000 – bleken uit zowat 100 landen te stammen.

Voor wie een internationaal cliënteel bedient of een bredere kijk op de huidige stand van de techniek nastreeft, durven we Motek daarom aanbevelen.


Motek en Bondexpo, Stuttgart Exhibition Centre, van 6 t/m 9 oktober 2014