Nominaties Studenten Ondernemersprijs 2014 bekend

Bedenkers van de Homey (huisautomatisering) en Seepje (natuurlijk wasmiddel) behoren tot de vijf genomineerden.

Trefwoorden: #Homey, #ImpressiveGreenApple, #ondernemersprijs, #Seepje, #Studenten, #studenten ondernemersprijs, #TandartsBon

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot YouTube - StuOp )

ENGINEERINGNET.NL - Jasper Gabriëlse, student Erasmus Universiteit, ontwikkelde met Seepje een natuurlijk wasmiddel, gebaseerd op de schillen van de Sapindus Mukorossi-vrucht.

Deze schillen staan bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep af en maken zo de was schoon. Ze zijn vrij van allergenen, volledig plantaardig en bevatten géén chemische stoffen. Daardoor zijn ze vriendelijk voor de huid.

Stefan Witkamp, student Creative Technology aan de Universiteit Twente, is mede-eigenaar van Athom. Dit bedrijf ontwikkelde de Homey, om met spraakbestuurde automatisering huishoudelijke apparaten, multimedia en online accounts te ondersteunen. Via een crowdfundingcampagne op Kickstarter werd er ruim 200.000 euro opgehaald voor de ontwikkeling van de Homey.

De jury heeft uit 28 inzendingen vijf student ondernemers geselecteerd. Naast bovengenoemde twee, zijn ook Sinan Belhawi (UvA) met de TandartsBon, Fabian Dudek (Erasmus Universiteit) met Nestpick en Hans Ober (UvA) met TicketSwap genomineerd.

Het prijzenpakket met een totale waarde van ruim 40.000 euro geeft de winnende student ondernemer een flinke zet in de rug, aldus Pia van Boven, directeur van ImpressiveGreenApple, die de Studenten Ondernemersprijs (StuOp) in 2008 opzette.

De finale vindt op 4 september plaats in Den Haag. De uitreiking wordt dit jaar gedaan door ondernemer Reinout te Brake, mede-eigenaar en -oprichter van GameOn, die de student ondernemers vanuit zijn kennis en ervaring vertelt hoe ze zich verder kunnen verbeteren.