Cofely Besix start nieuw facilitair onderhoudsbedrijf in Qatar op

Belgische Cofely Services bereidt zich samen met grote facilitaire dienstverlener in Qatar voor op lange reeks aangekondigde bouw- en infrastructuurprojecten.

Trefwoorden: #besix, #Cofely, #Dalmar, #energie, #facilities, #gdf suez, #hvac, #infrastructuur, #maintenance, #onderhoud

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cofely Besix, )

ENGINEERINGNET.BE – Net voor de vakantie in juli, heeft Cofely Besix (Facility Management) 49% van het aandeelhouderschap van Mannai in de firma 'Transfield Mannai Facilities Management' in Qatar overgenomen.

De verkopende partij van de minderheidsparticipatie is Mannai Corporation, een sterk op technische dienstverlening gerichte groep van 5.500 werknemers, die vooral actief is in de regio van het Midden-Oosten. Cofely Besix op zijn beurt is een joint venture van het in België gevestigde Cofely Services, een onderdeel van de GDF Suez-groep, en de in Dubaï zetelende Besix-groep.

De overname moet de weg effenen naar een nieuwe speler op de lokale markt: CBMFM, of 'Cofely Besix Mannai Facility Management'.

Volgens persverantwoordelijke Stéphanie Simonis van Cofely bereidt de groep zich zo voor op een hele reeks grote bouw- en infrastructuurprojecten waarvan verwacht wordt dat ze de komende jaren in de regio van Qatar van start zullen gaan.

Via het nieuwe bedrijf willen beide aandeelhouders hun facilitair dienstenaanbod integreren, wat een kostenbesparing moet opleveren, 'maar het laat ook toe een technische meerwaarde aan te bieden op vlak van maintenance en energie-efficiëntie, het beheer van gebouwen op lange termijn, en diensten voor de industrie."

CBMFM zal actief zijn op het vlak van het lokale onderhoud van aircosystemen, HVAC, luchtbehandeling, elektrische installaties en het aanbieden van utilitaire diensten, zoals afvalverwijdering, terreinonderhoud en beveiliging.


.

OP DE FOTO
Het bijna iconische gebouw van het immobedrijf Almar Properties in Abu Dhabi. Voor het facilitaire onderhoud van dit gebouw slaagde Cofely Besix FM er onlangs nog in een driejarig contract voor een niet nader genoemd bedrag in de wacht te slepen.