Zeven Vlaamse gemeenten kiezen voor stroom van coöperatieve Wase Wind

Vanaf 1 januari 2015 wordt de coöperatieve Wase Wind de elektriciteitsleverancier van 5 Wase gemeenten plus Berlare en Zele. "Dat is een primeur", stelt voorzitter Kris Apers.

Trefwoorden: #duurzaam, #Eandis, #energie, #wase, #wind, #windenergie, #windmolen, #windturbine

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wase Wind )

ENGINEERINGNET.BE - Dat betekent dat alle elektriciteit voor de gemeentelijke diensten, OCMW’s, gemeentehuizen, politiegebouwen en de straatverlichting de komende drie jaar afkomstig zal zijn van windturbines in het Waasland en het Scheldeland.

Eerder dit jaar schreef Eandis, de koepel van de intercommunale netbeheerders, een aanbesteding uit. Wase Wind gaf een tarief voor 7 gemeenten: 5 Wase en 2 uit het Scheldeland.

De coöperatieve kwam uit een vergelijking met de grote energiebedrijven als de voordeligste aanbieder uit de bus. Daarenboven levert het 100% zuivere windstroom uit eigen streek.

“We zijn fier op deze primeur! We zijn de eerste coöperatieve die stroom levert aan meer dan alle gemeenten waar het windturbines heeft staan”, zegt voorzitter Kris Apers.

“We hebben enkel aan deze gemeenten een aanbod gedaan en niet aan alle Wase gemeenten omdat we genoeg elektriciteit willen beschikbaar willen houden voor de permanente aangroei van gezinnen en bedrijven die klant willen worden."

Ook de burgemeesters zijn verheugd dat Wase Wind hun leverancier wordt. Wase Wind is een lokaal coöperatief bedrijf, dicht in de buurt, waarvan honderden inwoners al coöperant zijn.

De betrokken Wase gemeenten zijn Kruibeke, Beveren-Waas, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Moerbeke-Waas, aangevuld met Berlare en Zele.