Nieuw vakboek ’Technical Aspects of Enclosures’ bij Rittal

Met dit nieuwe vakboek krijgen kastenbouwers en installateurs snel de correcte achtergrondinformatie bij tal van thema’s op vlak van schakelkasttechnologie. Aanbevolen!

Trefwoorden: #elektrotechnisch, #kabel, #motor, #Rittal, #schakelkast

Lees verder

Techniek

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET - Hoe elektrische prestaties berekenen? Hoe worden kabels gekentekend? Hoeveel koeling wordt vereist? Deze en gelijkaardige vragen duiken steeds opnieuw op bij de planning en opbouw van elektrische installaties.

Deel 3 van de Rittal Technologiebibliotheek 'Expertise schakelkasten' wil antwoorden aanbieden. Het Engelstalige vakboek is met 164 bladzijden een verzameling van gegevens en feiten over de schakelkast.

Uitgangspunt zijn overzichtelijke tabellen van elektrotechnische afmetingen, eenheden en formules, net als belangrijke voorschriften en normen voor schakelkasten.

Om de juiste werkingsmiddelen te kunnen kiezen, vinden technici alle essentiële technische data over installatiemateriaal, kabels, stroomrails, zekeringen en motoren.

Het handboek voor experts biedt nog andere tips, met berekeningsgegevens voor schakelkastklimatisatie, overzichten van beveiligingstypes en uitvoeringsvoorbeelden voor het transport van schakelkasten.

Extra aandacht krijgen toepassingsrichtlijnen voor een veilige elektrische uitrusting van machines conform VDE 0113-1/DIN EN 60 204-1, alsook voor een normconforme installatiebouw volgens DIN EN 61 439.

Daarnaast biedt het vakboek wetenswaardigheden over thema’s als EMC-beveiligde behuizingen, CE-indicatie, Ex-beveiliging, UL508(A), goedkeuringen, toelatingen en beveiliging tegen aardschokken.

Richtlijnen voor het kenmerken van bouwonderdelen en schakelindicaties op plannen, net als van controletekens, maken de uitgave compleet.

Het vakboek is rechtstreeks bij Rittal te verkrijgen of kan als PDF gedownload worden.