Populariteit technische onderhoudsstudies stijgt met 22%

Uit een BEMAS-doorlichting van alle scholen blijkt dat het aantal inschrijvingen voor studies die met onderhoud te maken hebben dit jaar 22% hoger ligt dan het aantal leerlingen dat in juni 2014 afstudeerde.

Trefwoorden: #Belgian Maintenance Association, #BEMAS, #maintenance, #onderhoud, #onderhoudsopleidingen, #technicus, #technieker

Lees verder

Opleiding

( Foto: Endress+Hauser )

ENGINEERINGENT.BE - Vlaamse scholieren en studenten die zich willen focussen op technisch onderhoud kunnen dit zowel op BSO, TSO als bachelor-niveau doen.

Voor al deze studierichtingen samen zijn er dit schooljaar een record aantal van 360 leerlingen en studenten ingeschreven. Dit blijkt uit een benchmark (BEMAS) van alle scholen en hogescholen, die onderhoudsgerelateerde opleidingen aanbieden.

Deze stijging van 22% tegenover het aantal leerlingen dat in juni 2014 afstudeerde is ook te wijten aan het feit dat maar liefst 7 technische secundaire scholen dit schooljaar starten met een dergelijke opleiding. In totaal zijn er nu 40 scholen in BSO en TSO die een onderhoudsopleiding aanbieden.

Wie zich na het secundair onderwijs verder wil specialiseren in onderhoudstechnieken kan terecht in een aantal hogescholen. Zij bieden de afstudeerrichting “Onderhoudstechnologie” aan binnen de Professionele Bachelor Elektromechanica.

Er zijn vijf plaatsen in Antwerpen en Limburg waar deze opleiding georganiseerd wordt, en momenteel zijn hiervoor 93 studenten ingeschreven.

(Onderhouds)technicus is nog steeds een knelpuntberoep en de stijging van het aantal schoolverlaters in deze richtingen is dus goed nieuws voor onze bedrijven.