BAM Nuttall verwerft opdracht hoogwaterbescherming in Leeds (+video)

BAM Nuttall gaat samen met Mott Macdonald in opdracht van de gemeente Leeds werkzaamheden uitvoeren in het centrum van Leeds om het overstromingsgevaar te verminderen.

Trefwoorden: #BAM, #Koninklijke BAM Groep, #Leeds, #overstroming, #overstromingsgevaar, #Verenigd Koninkrijk, #Water and Environment Management van de Environment Agency

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot YouTube - ArupVisualisation )

ENGINEERINGNET.NL - BAM Nuttall is een Britse infrabouwer uit de Koninklijke BAM Groep, die in joint venture met Mott Macdonald van de gemeente Leeds opdracht verworven voor werkzaamheden die het centrum van Leeds moeten beschermen tegen overstromingsgevaar van de rivieren Aire en Hol Beck.

Het project ter waarde van ruim € 27 miljoen maakt deel uit van raamwerkprogramma Water and Environment Management van de Environment Agency.

De joint venture zal over een lengte van 4,3 kilometer - vanaf het spoorwegstation tot aan de Knostrop-stuw - verschillende oevers verhogen en versterken. Er worden eveneens maatregelen genomen om de rivier bij hoog water meer ruimte te geven. Zo zullen vaste stuwen bij Crwon Point en Knostrop worden vervangen door beweegbare stuwen.

Het is voor het eerst dat in het Verenigd Koninkrijk beweegbare stuwen worden toegepast. Voorts wordt een dam die de rivier scheidt van een kanaal afgegraven.

Na afronding van het project in maart 2017 zijn ruim 3.000 woningen en 500 bedrijven en instellingen beschermd tegen zeer hoge waterstanden die gemiddeld eens per 75 jaar optreden.