Studentenraket klaar voor lancering naar 50 km hoogte

Op woensdag 1 oktober lanceert een groep studenten van TU Delft in Zuid-Spanje de raket ‘Stratos II’, waarmee ze hopen een eerder gevestigd Europees hoogterecord te verbreken.

Trefwoorden: #DARE, #Delft Aerospace Rocket Engineering, #hybride raketmotor, #raket, #Stratos II, #TU Delft, #Zuid-Spanje

Lees verder

research

( Foto: TU Delft - DARE )

ENGINEERINGNET.NL - De raket heeft drie experimenten aan boord en is helemaal door de studenten zelf ontwikkeld en gebouwd, inclusief het belangrijkste onderdeel: de raketmotor.

Deze is ‘hybride’. De brandstofkern bestaat uit een mengsel van aluminiumpoeder, kaarsvet en sorbitol (koffiezoetjes), waar onder hoge druk lachgas doorheen geblazen wordt. De studenten hopen een hoogte te bereiken van 50 kilometer.

Daarmee verpulveren ze hun eigen Europese hoogterecord van 12,5 kilometer en zijn ze een grote stap dichter bij hun ultieme doel: als eerste studentengroep met een eigen raket de ruimte bereiken (100 kilometer hoogte).

In 2009 lanceerden de studenten al Stratos I. Deze voorganger van de huidige raket bereikte toen een hoogte van 12,5 kilometer, een Europees hoogterecord voor zelfbouwraketten. Nu wil studententeam DARE (Delft Aerospace Rocket Engineering) het record met Stratos II naar 50 kilometer brengen.

Dit brengt het ultieme doel - het bereiken van de echte ruimte, die op 100 kilometer hoogte begint – een stuk dichterbij.

De Stratos II is bijna 7 meter lang en de elektronica zit in het neuspuntje. Het grootste onderdeel is de raketmotor, door de studenten zelf ontworpen, gebouwd en getest. Ze kregen daarbij hulp van de Nederlandse ruimtevaartindustrie, waaronder hoofdsponsor Dutch Space, producent van onderdelen voor de Europese raket Ariane-5.

Het gebruikte motortype is een hybride, een tussenvorm tussen een raket met vaste brandstof en een raket met vloeibare brandstof. De keuze voor een hybride motor is genomen omdat een vastebrandstof-raket voor deze hoogtes veel te gevaarlijk is en een motor met vloeibare brandstof is veel te complex.

Voor zo'n hybride motor moest veel technologie worden ontwikkeld, want dit type is niet zo gangbaar in de ruimtevaart. Het is momenteel wel aan een opmars bezig. Ook Richard Branson’s SpaceShipTwo, dat gebruikt gaat worden voor ruimtetoerisme, gebruikt een hybride motor.

De hybride raketmotor van de Stratos II heeft een verbrandingskamer met vaste brandstof waar een oxidator (lachgas) in gespoten wordt. Als stuwstof van de motor gebruiken de studenten een opvallende brandstofcombinatie met ingrediënten die ook te vinden zijn in koffiezoetjes en kaarsvet.

In combinatie met het lachgas levert deze samenstelling een efficiënte voortstuwing. De motor levert bijna 1000 kilo aan voortstuwingskracht, genoeg om een kleine personenauto op te tillen. De motor brandt 20 seconden en versnelt de raket naar een topsnelheid van ongeveer 5000 kilometer per uur.

Stratos II brengt drie experimenten omhoog. Het eerste bestaat uit twee webcams die de vlucht moeten vastleggen. Een ervan, omlaag naar de aarde gericht, stuurt zijn beelden via een radioverbinding rechtstreeks naar beneden.

Het tweede experiment komt van een groep wetenschappers uit Hongarije en meet de kosmische straling hoog in de atmosfeer. Het laatste experiment is van astronomen van de Radboud Universiteit, en meet hoe ver radiostraling uit de ruimte in de atmosfeer doordringt.