’Golden Magnolia Award 2014’ voor Antwerpse havenvertegenwoordiger

Jan Van der Borght, de vertegenwoordiger van de Antwerpse haven in Shanghai, mocht gisteren de Golden Magnolia Award ontvangen uit handen van Yang Xiong, burgemeester van Shangai.

Trefwoorden: #China, #expat, #Golden Magnolia Award, #handelsbetrekkingen, #Havenbedrijf Antwerpen, #Jan Van der Borght, #Port of Antwerp, #Shangai, #Silver Magnolia Award

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Jan Van der Borght is pas de tweede Belg die zowel de Silver (2 jaar geleden) als de Golden Magnolia Award in ontvangst mocht nemen.

De Magnolia Awards zijn een initiatief van het Bureau van Buitenlandse Zaken en worden uitgereikt aan expats, die in Shanghai wonen en die in het bijzonder aan de economische ontwikkeling en internationale betrekkingen van de stad hebben bijgedragen.

Hij heeft de voorbije jaren onder meer de Shanghai Maritime University en de Universiteit Antwerpen dichter bij elkaar gebracht, het MAS en het China Maritime Museum vonden de weg naar elkaar dankzij hem en ook zijn inspanningen om de economische relaties tussen Antwerpen en Shanghai te bevorderen gingen niet onopgemerkt voorbij.

Van der Borght: “Dit is een duidelijke erkenning van onze inspanningen van de voorbije jaren om Antwerpen en Shanghai, zustersteden sinds 30 jaar, niet alleen op economisch, maar ook op historisch-cultureel en educatief vlak dichter bij elkaar te brengen.”

Als havenvertegenwoordiger werkt Jan Van der Borght sinds 2008 aan het verhogen van de naamsbekendheid van de Antwerpse haven in China, en meer bepaald de regio rond Shanghai en Zuid-China.

Hij is onder meer de drijvende kracht achter de havendagen die het Antwerpse Havenbedrijf regelmatig organiseert in China.

In oktober nemen Marc Van Peel, Eddy Bruyninckx en Luc Arnouts, respectievelijk voorzitter, gedelegeerd bestuurder en commercieel directeur van het Havenbedrijf, in Shanghai deel aan de stedelijke missie olv. Antwerps burgemeester Bart De Wever.