Gert Jan de Geus nieuwe CEO OCI Nitrogen

In het begin van deze maand heeft Gert Jan de Geus Renso Zwiers opgevolgd als CEO van OCI Nitrogen.

Trefwoorden: #Gert Jan de Geus, #kunstmest, #OCI Fertilizer & Chemicals Group, #OCI NItrogen, #stikstofhoudend, #stikstofhoudend kunstmest

Lees verder

Nieuws

( Foto: OCI Nitrogen, Gert Jan de Geus )

ENGINEERINGNET.NL - Gert Jan de Geus was sinds 2010 verantwoordelijk voor alle productieactiviteiten van OCI Nitrogen. Daarvoor was hij Director Operations van DSM Agro.

Renso Zwiers was vanaf de overname van DSM Agro en DSM Melamine door OC (voorheen Orascom) in 2010 bestuurlijk verantwoordelijk. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een kwantitatieve en kwalitatieve groei doorgemaakt door met name investeringen in de fabrieken in Geleen en de terminal in Rotterdam.

Ook werden hun specialisten steeds vaker ingezet ter ondersteuning van buitenlandse kunstmestfabrieken in Noord Afrika en de ontwikkeling van nieuwe chemische fabrieken in de Verenigde Staten.

Renso Zwiers gaat zich als Chief Operating Officer volledig richten op de verdere groei van OCI Fertilizer & Chemicals Group. Met productielocaties in de VS, Egypte, Algerije, Nederland en China is de groep een van de grootste stikstofhoudende kunstmest producenten en de grootste methanol producent in de Verenigde Staten.

Een belangrijk deel van de staf opereert vanuit de vestiging in Geleen.