Aanmelden voor verkiezing Enlightenmentz 2014

Momenteel wordt de lijst met nominaties opgesteld voor de verkiezing tot Enlightenmentz 2014, waarbij het gaat om de beste duurzame bedrijven in Nederland.

Trefwoorden: #congres Duurzaam Geproduceerd, #duurzaamheid, #duurzame bedrijven, #Enlightenmentz, #Interface, #Petcof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Spinid )

ENGINEERINGNET.NL De eerste kandidaten zijn inmiddels bekend. Het gaat hierbij om tapijtfabrikant Interface die tapijt fabriceert met een minieme footprint, starter Petcof dat bindmiddel maakt uit koffiepulp en Generation of Change dat biopiepschuim produceert.

Tijdens het congres Duurzaam Geproduceerd, dat op 18 november plaats vindt in Ahoy Rotterdam, wordt voor de derde maal de verkiezing gehouden tot Enlightenmentz of the Year. Dit jaar in de categorieën Process, Product en Social.

Een gerenommeerde jury kiest per categorie drie finalisten, zodat in totaal negen kandidaten tijdens het congres hun inzending pitchen. De zaal, stemmers op internet en de jury bepalen de uiteindelijke winnaars per categorie.

Criteria voor selectie zijn:

  • Innovaties, ideeën of concepten die inspirerend zijn voor de Nederlandse industrie bij haar wil om te verduurzamen.
  • Bovendien moeten de innovaties of methoden in Nederland zijn ontwikkeld en/of worden toegepast.

Flowid, winnaar van de categorie Process Enlightenment 2013, bracht het bedrijf een hoop publiciteit en de mogelijkheid om te pitchen bij TEDx in het Binnenhof voor een zaal met invloedrijke mensen. Inmiddels krijgt het bedrijf steeds meer opdrachten en heeft het verschillende nominaties voor andere prijzen op zak.


Op de foto:
Single stage spinning disc extractor, winnaar 2013.