TomTom gaat met Volkswagen zelfsturende auto’s ontwikkelen

Het Nederlandse navigatiebedrijf versterkt hiermee zijn positie als belangrijke technologiepartner voor de autobranche.

Lees verder

Nieuws

( Foto: TomTom )

ENGINEERINGNET.NL - De ontwikkeling van technologie waarmee auto's zichzelf kunnen besturen is volgens TomTom een zeer complex proces.

"TomTom en Volkswagen willen een deel van die puzzel oplossen", aldus het bedrijf. De huidige navigatiesystemen hebben kaarten die niet gedetailleerd genoeg zijn voor zelfsturende auto's.

De computer van de auto heeft veel meer accurate en recentere informatie nodig over locaties en de omgeving dan nu beschikbaar is. Daar hoort bijvoorbeeld informatie bij over wegmarkeringen en verkeerslichten, aldus TomTom.

TomTom zal zich in de samenwerking met Volkswagen dan ook richten op de verdere ontwikkelingen van kaarten. Doel is om technologie te ontwikkelen die op grote schaal is toe te passen en waar geen dure apparatuur voor nodig is. Financiële details werden niet vermeld.

Over het algemeen voorspellen onderzoekers en autofabrikanten dat zelfrijdende auto's in 2020 breed verkrijgbaar zullen zijn. Autofabrikanten als General Motors, Ford, Volvo, Toyota en Tesla werken al langer aan zelfsturende auto's, net als technologiegigant Google.