Bouw nieuwe raffinaderij ExxonMobil in Antwerpen opgestart

ExxonMobil is van start gegaan met de bouw van een nieuwe raffinaderij-unit die zware hoogzwavelige olieproducten zal omzetten in transportbrandstoffen.

Trefwoorden: #antwerpen, #antwerpse haven, #ExxonMobil, #hoogzwavelige olieproducten, #ontzwavelingsinstallatie, #raffinaderij, #transportbrandstoffen, #warmtekrachtcentrale

Lees verder

Nieuws

( Foto: ExxonMobil )

ENGI£NEERINGNET.BE - ExxonMobil vierde onlangs de eerste steenlegging van een nieuwe raffinaderij-unit die zware hoogzwavelige olieproducten zal omzetten in transportbrandstoffen, zoals diesel en gasolie voor de scheepvaart.

De ceremonie werd bijgewoond door Vlaams minister-president Geert Bourgeois, viceminister-president en minister van financiën, begroting en energie Annemie Turtelboom, de Amerikaanse Ambassadrice Denise Bauer en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever.

Met het in de grond steken van spades lieten zij de bouw van de coker unit symbolisch van start gaan. Naast Geert Bourgeois spraken Europees parlementslid Philippe De Backer en Joost Van Roost, President van ExxonMobil Petroleum & Chemical de aanwezigen toe.

De inverstering van meer dan 790 miljoen euro volgt op andere grote investeringen in Antwerpen, zoals een warmtekrachtcentrale van 130 MW in 2008 en een ontzwavelingsinstallatie voor diesel in 2010.

De Antwerpse raffinaderij voorziet dagelijks werk aan meer dan 1000 werknemers en contractors. Dit project biedt nog eens 700 werknemers elke dag werk gedurende de bouwperiode van drie jaar.

Na voltooïng zal de nieuwe eenheid nog eens 70 vaste banen opleveren voor hoogopgeleide technici.