Banen op de tocht bij FrieslandCampina Sleidinge

FrieslandCampina heeft plannen om de productie van Sleidinge grotendeels over te brengen naar haar locatie in Aalter en haar locatie in Sleidinge in 2015 te sluiten.

Trefwoorden: #Aalter, #afdankingen, #FrieslandCampina, #jobverlies, #overcapaciteit, #Sleidinge, #sluiting

Lees verder

Nieuws

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.BE - De directie van FrieslandCampina maakte dit eerder deze week aan de ondernemingsraad en haar medewerkers bekend gemaakt. De sluiting zou gevolgen hebben voor de 134 vaste medewerkers.

De nakende sluiting van de productiefaciliteit in Sleidinge is, aldus de directie, een gevolg van de afgenomen vraag naar zuiveldranken door de ongunstige marktomstandigheden in Europa.

Daarnaast voldoen de technologie en verpakkingen van de producten geproduceerd in Sleidinge niet langer aan de wensen van de huidige consument. Hierdoor kampt de productielocatie in Sleidinge de laatste jaren met een structurele onderbezetting van de capaciteit.

Katrien Bousson, country manager FrieslandCampina Belgium: “We gaan voor een constructieve dialoog met onze sociale partners. We verwachten dat er zeker een 20-tal medewerkers mee zou kunnen naar onze locatie in Aalter.”