Zonnewagen TU Delft wint Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika

De Nuna 7 van het Nuon Solar Team won afgelopen zaterdag met een enorme voorsprong op de nummer twee uit Turkije op het traject van Pretoria in het noorden naar Kaapstad in het zuiden.

Trefwoorden: #Nuna 7, #Nuon Solar Team, #TU Delft, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nuon Solar Team )

ENGINEERINGNET.NL - Na acht dagen racen door het Zuid-Afrikaanse landschap en de meeste kilometers op de teller, 4225 kilometer, is de hoofdprijs binnen.

'Het team heeft laten zien dat de zonnewagen ook deze omstandigheden aan kan. Nuna heeft onstuimig weer zoals regen en storm doorstaan en reed daarnaast probleemloos tussen het drukke verkeer op een vier-baans snelweg,' zei teamleider Mark Hupkens. Bovendien bevonden zich in de route steile bergpassen waar Nuna zelfs het topje van wel 1700 meter heeft bereikt.

Het Nuon Solar Team is bijna 15 jaar geleden gestart met het bouwen van zonnewagens om daarmee mee te doen aan zonneraces, zoals de World Solar Challenge in Australië (WSC). Elke twee jaar wordt een nieuwe zonnewagen gebouwd waar verbeterde en nieuwe technieken in zijn toegepast.

In Australië heeft Nuna zich al verschillende keren bewezen door 5 keer te winnen. In Zuid-Afrika waren de omstandigheden toch weer heel anders.

Deze laatste race was een uitstekende voorbereiding voor de bouw van de nieuwe zonnewagen Nuna8 waarvan de ontwikkeling al is gestart, aldus het solar team.