Instituut voor Tropische Geneeskunde wint filmprijs in Cannes

Het ITG in Antwerpen kreeg gisteren in Cannes de zilveren dolfijn voor haar bedrijfsfilm 'Switching the Poles'.

Trefwoorden: #bedrijfsfilm cannes, #Cannes award belgisch, #tropische geneeskunde film

Lees verder

Nieuws

( Foto: ITG )

ENGINEERINGNET.BE - De Cannes Corporate Media & TV Awards kennen een internationale award toe voor de beste bedrijfsfilms, online media en tv-documentaires.

Een documentaire van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) won een Zilveren Dolfijn in de categorie medische films. De film belicht het capaciteitsversterkingsprogramma van het ITG in ontwikkelingslanden.

Het door de Belgische Directie-Generaal voor Ontwikkelingssamenwerking (DGD) gefinancierde programma hielp de voorbije 15 jaar tientallen Zuidpartners om medische en wetenschappelijke expertise in eigen handen te nemen. “Switching the Poles” toont een aantal mijlpalen uit het programma, met verhalen uit Benin, Burkina Faso, Cambodia, India en Peru.

De film laat zien welke vooruitgang er is geboekt in de strijd tegen tuberculose, malaria, hiv en verwaarloosde tropische ziektes. Daarnaast komen ook toegang tot gezondheidszorg en antibioticaresistentie aan bod.

“We dragen deze award op aan onze Zuidpartners die zich met kennis en volledige toewijding inzetten voor betere gezondheid, vaak in moeilijke omstandigheden. Wij zijn er dan ook trots op om samen met hen wetenschappelijke en medische grenzen te verleggen,” aldus Roeland Scholtalbers, hoofd Communicatie van het ITG, vanuit Cannes.