Coca-Cola brengt variant met stevia op de markt

De nieuwste variant, Coca-Cola life, wordt eind januari op de Belgische markt verwacht. Deze variant is gezoet met een mix van het plantaardige stevia-extract en suiker.

Trefwoorden: #coca cola, #coca cola belgium, #cola, #stevia, #stevia-extract, #suikervervanger

Lees verder

Nieuws

( Foto: Coca-Cola Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Coca Cola life is de eerste grote lancering in het gamma sinds Coca Cola zero in 2006.

Deze variant bevat een derde minder suiker en calorieën dan een gewone cola. Het drankje is gezoet met een combinatie van suiker en stevia-extract.

De stevia plant levert steviolglycosiden, een zoetstof die 200 maal geconcentreerder is dan suiker maar tegelijkertijd quasi calorievrij is. Doordat stevia een meer bittere nasmaak heeft wordt het vooralsnog niet als enige zoetstof gebruikt, tenzij in producten die van nature bitterder zijn (zoals donkere chocolade of yoghurt). In dit geval wordt stevia gemengd met suiker.

Deze nieuwe variant werd in 2013 in Chili en Argentinië geïntroduceerd en is sinds september van dit jaar voor het eerst verkrijgbaar in Europa.

Dit product is een doordachte assortimentsuitbreiding waarbij veranderende trends en consumentengedrag centraal staan. Het groene etiket wil consumenten aanspreken die bewust met voeding bezig zijn, zowel wat betreft de calorieën als de oorsprong van de ingrediënten.

Guy Wollaert, SVP Chief Technical & Innovation Officer van The Coca-Cola Company legt uit: "Het gaat erom te kunnen kiezen wat voor jou belangrijk is. Wil je geen suiker en geen calorieën, of vind je vooral ingrediënten van natuurlijke oorsprong belangrijk?"

"Of blijf je trouw aan de originele Coca-Cola? Consumenten zijn steeds meer bezig met hun levensstijl en voeding, en willen dus een bewuste keuze kunnen maken. Coca-Cola life is een perfecte aanvulling op het bestaande gamma, dankzij de combinatie van stevia-extract en suiker, maar mét de vertrouwde smaak van de bekendste drank ter wereld."

Deze versie wordt lokaal geproduceerd in Antwerpen, Gent en Duinkerke.