Paazl koppelt e-commerce met fietskoeriers

Binnen een paar uur worden bestelde artikelen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag door een fietskoerier afgeleverd.

Trefwoorden: #De Versnelling, #e-commerce, #fietskoeriers, #Paazl, #pakketleveranciers

Lees verder

Nieuws

( Foto: Paazl )

ENGINEERINGNET.NL - De software van Paazl gaat ook de diensten van fietskoeriersbedrijf De Versnelling ondersteunen. Dit om tegemoet te komen aan de online consument die zijn bestellingen snel handen wil hebben.

Steeds meer offline retailers die ook online verkopen kijken momenteel naar same-day delivery. Dit omdat de winkelvoorraad al relatief dicht bij de consument ligt. Veel ketens en merken werken dan ook toe naar een nieuw model.

Hierin fungeren winkels tevens als binnenstedelijke ‘distributiecentra’, van waaruit zij producten verzenden. Met de nieuwe samenwerking tussen Paazl en De Versnelling kunnen dit soort plannen nu concreet worden.

De primeur is voor damesmodemerk Fab, dat vanaf vandaag een pilot draait met de snelle bezorgservice. Voor 4,95 euro heeft de Amsterdamse fashionista haar schoenen in minder dan drie uur na bestellen in huis. Dit is ongeveer gelijk aan de kosten van andere pakketleveranciers.

Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde Paazl same-day delivery algoritmes die rekening houden met variabelen als afleverlocatie, tijdstip van bestellen en productkenmerken. Wordt aan de voorwaarden voldaan dan komt in de check-out de extra bezorgoptie ‘vandaag bezorgd door een fietskoerier’.

Na bestelling faciliteert Paazl alle communicatie tussen winkel, klant en fietskoerier.

Groot voordeel van de koppeling is dat het verzendproces voor fietskoeriers identiek is aan het bestaande verzendproces voor de nationale en internationale vervoerders die Paazl reeds ondersteunt.

Kortom: alle zendingen – of deze nu voor een fietskoerier, PostNL of UPS zijn – worden vanuit één systeem en op dezelfde manier aangemaakt en beheerd.