Air Products bouwt 19 waterstof tankstations in Californië

Air Products heeft een overeenkomst getekend met FirstElement Fuel voor de levering van tankzuilen en technologie voor 19 waterstof tankstations, die in 2015 in Californië gebouwd worden.

Trefwoorden: #Air Products, #California Energy Commission, #FirstElement Fuel, #waterstof, #waterstofauto, #waterstof tankstations

Lees verder

Nieuws

( Foto: Air Products )

ENGINEERINGNET - De bouw van de tankstations is onderdeel van het waterstof programma van de California Energy Commission (CEC).

Behalve 19 waterstof tankstations levert Air Products ook de waterstof voor de tankstations. Met de uitbreiding van het netwerk van waterstof tankstations anticipeert Californië op de introductie van waterstofauto’s door een aantal automobielfabrikanten in 2015.

Frank Schnitzeler, business development manager Hydrogen Energy Systems bij Air Products in Nederland: "Waterstof gaat in de toekomst een belangrijke rol spelen als energiebron voor transportdoeleinden."

"De voordelen daarvan zijn al nadrukkelijk aangetoond in onze demonstratieprojecten in Californië en Londen. Door een uitgebreider netwerk van tankstations te realiseren kunnen waterstofauto’s als ze eenmaal op grote schaal op de markt komen, ook meteen in gebruik genomen worden."

Tim Brown, chief operating officer van FirstElement Fuel: “Na de evaluatie van een groot aantal leveranciers van waterstof en technische voorzieningen voor het tanken van waterstof, hebben we Air Products gekozen vanwege haar innovatieve technologie en betrouwbaarheid als leverancier.”