• 28/10/2014

Actemium winnaar ADMB-Award HR 2014

Actemium, multitechnische partner voor de industrie, is door HR-dienstengroep ADMB en externe preventiedienst Provikmo bekroond met de ADMB Award 2014, categorie HR.

Trefwoorden: #Actemium, #ADMB, #ADMB-Award, #ADMB-Award HR 2014, #HR-dienstengroep, #preventiedienst, #Provikmo

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Actemium )

ENGINEERINGNET.BE - De prijs werd meer specifiek uitgereikt aan Actemium voor de inspirerende rekruteringscampagne, die resulteerde in dubbel zoveel kandidaten en aanwervingen.

Met de ADMB Awards bekronen ADMB en Provikmo jaarlijks twee professionals en twee studenten, die zich binnen de domeinen van HR en Preventie met vernieuwende en resultaatgerichte ideeën niet alleen onderscheiden van hun collega’s, maar ook een belangrijke inspiratiebron voor hen vormen.

De rebranding- en rekruteringscampagne van Actemium werd gelauwerd omdat de HR-afdeling hiermee uitdrukkelijk haar stempel drukte op de business en de resultaten van de organisatie.

De campagne werd uitgebouwd rond schaatstalent Bart Swings. Ingenieur in spe die topprestaties neerzet en het perfecte boegbeeld vormde voor het bedrijf. De sponsoring van Bart Swings liep dan ook als een rode draad door de campagne. ‘Kies de juiste baan’ werd de slogan: een duidelijk referentie naar de verschillende vakgebieden en mogelijkheden binnen Actemium, met een knipoog naar de schaatsbaan.

De vakjury loofde Actemium omdat de campagne gericht was op het uitdragen van de bedrijfscultuur, en het niveau van de pure jobinhoud zo werd overschreden. Een geïntegreerde aanpak is hierbij essentieel.

“Het is belangrijk dat de campagne ook gedragen wordt door de interne medewerkers”, aldus Caroline den Doelder, HR Manager Actemium België. “We hebben dan ook getracht om hun inbreng te stimuleren en hen actief te betrekken, bvb. als model voor ons promotiemateriaal, of door deelname aan een jobbeurs of onze interne jobdagen. Zo kan een rekruteringscampagne ook voor interne medewerkers als verrijkend worden ervaren.”

Een ander belangrijk element van de rekruteringscampagne, dat ook door ADMB werd onderstreept bij de bekroning, is het teamwerk. Door een nauwe samenwerking met de operationele afdelingen en marketing kreeg de campagne een breed draagvlak, met verschillende acties via uiteenlopende rekruteringskanalen: jobbeurzen op hogescholen en universiteiten, eigen jobdays voor een kennismaking met Actemium on site, nauwe contacten tussen business en scholen voor bvb. stages, eindwerken en gastcolleges, en een actieve aanwezigheid in de social media.

Dat deze aanpak werkt tonen de resultaten. Maar liefst 62 succesvolle aanwervingen in 2014, goed opgeleide starters, een duurzame samenwerking met de opleidingsinstanties en een grote betrokkenheid van de eigen medewerkers.


Globale oplossingen – lokale aanwezigheid
Actemium is een Europees netwerk van VINCI Energies, toegespitst op de industrie. Actemium is georganiseerd per proces, met driehonderd business units gespecialiseerd in elektrische engineering, industriële automatisering en dataverwerking, instrumentatie en mechanische engineering.

Gesitueerd in de nabije omgeving van hun klanten, wisselen de verschillende Actemium bedrijven (300 bedrijven – 35 landen wereldwijd – 19.000 werknemers – 2 miljard euro omzet) hun kennis en ervaring uit om de beste oplossing voor te stellen tot optimalisering van industriële processen.


Meer informatie:
Actemium (Vinci Group)
Leon Bekaertlaan 24 - B-9880 Aalter
T. +32 (0)9 325 75 50
info_aalter@actemium.be - www.actemium.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Actemium


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.