Katoen Natie van Fernand Huts wordt grootste privé-aandeelhouder Elia

Kort en bondig bericht vanwege Fernand Huts van Katoen Natie: 'we zijn nu de grootste privé-aandeelhouder van Elia'. En ook: 'we willen opschuiven in de richting van een ingenieursbedrijf'.

Trefwoorden: #fernand huts, #Katoen natie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Katoen Natie, Fernand Huts )

ENGINEERINGNET.BE – 'De groep Katoen Natie heeft zojuist aan de beurswaakhond FSMA medegedeeld dat zij, door de aanschaf van een nieuw pakket aandelen, de 5 % drempel in het aandeelhouderschap van Elia heeft overschreden."

"Deze participatie past in de strategie van de groep om zijn energieactiviteiten verder uit te bouwen en verder op te schuiven in de richting van een technologisch ingenieursbedrijf."

Dat meldt enige eigenaar van de groep, Fernand Huts, in een korte mededeling.

"Wij beschouwen Elia als een bedrijf met groot potentieel op voorwaarde dat de aandeelhouders de visie van internationalisatie volgen en hiervoor de nodige kapitaalsverhogingen willen onderschrijven."

De logistieke dienstverlener zag zich door vertegenwoordigers van de bedrijfswereld onlangs nog uitgeroepen tot 'Onderneming van het Jaar 2014'. Dat was een erkenning voor - onder meer - de sterke groei van 50% die de groep de afgelopen 5 jaren liet optekenen.