Koolstofkredieten bezorgen scheepseigenaren financieel voordeel

Een nieuwe methode, door AkzoNobel en The Gold Standard Foundation ontwikkeld, beloond scheepseigenaren met koolstofkredieten voor een verminderde CO2-uitstoot.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #CO2-uitstoot, #koolstofkredieten, #scheepscoating, #scheepseigenaren, #The Gold Standard Foundation

Lees verder

Nieuws

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - Twee scheepseigenaren zullen begin volgend jaar worden beloond met een totaal van bijna 397.500 euro.

De eerste twee aanspraken hebben in totaal betrekking op 17 schepen. Eind dit jaar zullen naar verwachting nog eens 50 schepen aan het project deelnemen.

De baanbrekende methodiek is gebaseerd op het vervangen van biocide antifouling op bestaande schepen. Wanneer de eigenaren dit vervangen door een geavanceerde biocidevrije rompcoating maken zij aanspraak op koolstofkredieten.

"Nu scheepseigenaren en exploitanten toenemend onder druk staan om efficiënter en duurzamer te werken, is de mogelijkheid om met koolstofkredieten energiebesparing om te zetten in financieel voordeel een belangrijke stap voorwaarts", aldus Trevor Solomon, Business Manager van Intersleek bij het onderdeel Marine Coatings van AkzoNobel.

"Voor de 100 schepen die hun biocide antifouling al hebben vervangen met onze technologie is er naar schatting meer dan 2,2 miljoen euro aan koolstofkredieten beschikbaar voor de betreffende eigenaren en exploitanten."

Scheepseigenaren kunnen de koolstofkredieten verkopen of de kredieten overdragen aan andere belanghebbenden, zoals aan de eigenaren van de ladingen om daarmee hun eigen emissies te kunnen compenseren.

Als alternatief kunnen de kredieten worden gebruikt om op vrijwillige basis de uitstoot van andere CO2-bronnen te compenseren.

Adrian Rimmer, CEO van The Gold Standard Foundation: "Het doel van dit vooruitstrevende initiatief is om de introductie van schone technologieën in de internationale scheepvaart te helpen versnellen. Wij volgen de ontwikkelingen met grote belangstelling."

Het in april gestarte project is de eerste onafhankelijke en benchmark getoetste methodiek op basis waarvan schepen koolstofkredieten genereren uit hun gereduceerde CO2-uitstoot.