Vlaamse Option sluit M2M distributiecontract met USRobotics

Bedrijf dat staat voor ‘Connecting Things to the Cloud’ maakt private label-deal met USRobotics bekend. "We krijgen toegang tot nieuwe distributiekanalen en eindklanten"

Trefwoorden: #cloudgate, #internet of things, #iot, #m2m, #modem, #option, #router, #unicom, #usrobotics

Lees verder

Techniek

( Foto: Option )

ENGINEERINGNET – Het Belgische Option gelooft sterk in de toekomst van M2M-communicatie, ook wel het Internet der Dingen genoemd. Of in de terminologie van Option zelf: 'connecting Things to the Cloud'.

Het bedrijf kondigde vroeger al een drastische koerswijziging aan, en stelde toen te willen evolueren van een B2C- naar een projectgedreven B2B-bedrijf, 'met intense focus op de M2M-markt'. Om die ommekeer waar te maken, werd in 2013 ir Frank Deschuytere (ex-Xeikon) als nieuwe CEO aangetrokken.

Het nieuwe partnerschap met modembouwer USRobotics – een private label-overeenkomst - moet in de kader gezien worden. Ir Frank Deschuytere in dat verband: “Het succes van M2M-toestellen hangt in grote mate af van betrouwbare en flexibele toestellen. Voor ons bieden private label-overeenkomsten zoals deze extra opportuniteiten en toegang tot nieuwe distributiekanalen en eindklanten.”

Dat betekent dat de dochteronderneming van Unicom Global een aantal van de Option-producten en diensten in zijn verkoopprogramma zal opnemen. Voorbeelden daarvan zijn M2M-oplossingen voor beheer en controle op afstand, monitoring, telematica, tracking en veiligheidssystemen.

Communicatie tussen machines – M2M of IoT – moet de volgende grote omzetmaker van de IT-wereld worden. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen en Option wil duidelijk tot de 'early providers' behoren. Maar IoT vraagt heel nieuwe structuren die nog lang niet op punt staan en waarbij het beheren en analyseren van 'big data' - zowel gewone data als audio en video - in the cloud centraal staan.

Het huidige M2M-sterkproduct van Option is Cloudgate, een intelligente gateway voor LAN- en WLAN-routing met GPS-functionaliteit in één toestel, dat overigens gecertificeerd is voor de VS-markt (CDMA/EvDO and WCDMA/HSPA+). Het product werd na zijn lancering goed ontvangen door de Noord-Amerikaanse markt, en begint nu ook succes te boeken in Europa.

In België mag het bedrijf onder meer Belgacom (m2m factory) en SAIT tot zijn M2M-klanten rekenen, in Nederland is dat het geval met I-Real.