30.000€ financiële ondersteuning voor ontwikkeling biogebaseerde innovaties

KMO’s kunnen vanaf nu gebruik maken van ‘Innovatiecoupons’ tot 30.000€ om de haalbaarheid van een innovatief biogebaseerd idee te evalueren, samen met de Gentse Bio Base Europe Pilot Plant.

Trefwoorden: #Bio Base Europe, #Bio Base NWE, #Celtic Renewables, #innovatie, #innovatiecoupons, #productieproces, #proefplant

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bio Base NWE )

ENGINEERINGNET.BE - Die innovatiecoupons zijn een initiatief van Bio Base NWE, een project dat de ontwikkeling van de biogebaseerde economie in Noord-West Europa moet stimuleren.

Tot dusver werden vijftien coupons ter waarde van 10.000€ toegekend aan kleinere KMO’s. De waarde van de innovatiecoupons wordt nu opgetrokken tot maximum 30.000€.

Dit maakt het couponsysteem aantrekkelijker voor grotere KMO’s op zoek naar procesvalidatie en verkort de time-to-market voor biogebaseerde innovaties in het algemeen.

Bio Base NWE, een 3-jarig project met een budget van € 6,2 miljoen, werd in 2013 gelanceerd door de Europese Commissie en heeft partners in vijf verschillende landen.

Eén van de instrumenten van dit partnerschap is financiële ondersteuning in de vorm van innovatiecoupons. Deze coupons kunnen uitgegeven worden bij Bio Base Europe Pilot Plant, een onafhankelijke, flexibele en toonaangevende pilootfabriek in de Haven van Gent.

In de pilootfabriek kan men nieuwe, biogebaseerde technologiën demonstreren op industriële schaal. Vijftien coupons werden reeds toegekend en de impact ervan is zeer positief.

“De Innovatiecoupon stelde ons in staat om de innovatieve procestechnologie te valideren en opschaling van de technologie op te starten,” zegt Marc Simmers, CEO van Celtic Renewables, een bio-butanol bedrijf gevestigd in Edinburgh.

“De resultaten van deze experimenten zal ons toelaten om de commercialisatie van deze innovatie te versnellen en het nieuwe biogebaseerde proces te implementeren op nieuwe, industriële sites verspreid over Europa.”

KMO’s kunnen nog tot 30 juni 2015 een couponaanvraag indienen.