Opening Antwerps agentschap microStart zorgt voor 40 jobs

microStart heeft zijn aanwezigheid in Vlaanderen uitgebreid met de officiële opening van zijn kantoor in Antwerpen, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Antwerpse stadsbestuur.

Trefwoorden: #BNP Paribas Fortis, #jobs, #microStart, #minikrediet, #vacature, #vlerick business school, #zelfstandige

Lees verder

HR

( Foto: © BNP Paribas Fortis )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds zijn lancering vier jaar geleden helpt microStart mensen die buiten het klassieke bankensysteem vallen bij het starten van een eigen zaak.

Het zorgt voor een microkrediet en gratis begeleiding. In vier jaar tijd heeft agentschap zo al 600 banen gecreëerd. In Antwerpen staat de teller al op 40 nieuwe jobs en dit nog voor de officiële start.

Een recente studie van de Vlerick Business School op verzoek van BNP Paribas Fortis, de belangrijkste partner van microStart, bewees het positieve effect van de activiteiten voor jobcreatie en de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting.

In Brussel zijn twee agentschappen reeds enkele jaren actief, maar de problematiek blijft niet beperkt tot de hoofdstad. Daarom wordt naar een bredere geografische werking gestreefd.

In Vlaanderen opent nu, na een kantoor in Gent vorig jaar, een Antwerps kantoor zijn deuren. In Wallonië zijn ze aanwezig in Luik en in Charleroi.