Investeringsmaatschappij LRM investeert in Limburgse economie

In het kader van het strategisch actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) injecteert LRM 90 miljoen euro risicokapitaal en worden de KlimOp-leningen voor KMO's terug gelanceerd.

Trefwoorden: #Ford Genk, #incubator, #investeren, #KlimOp lening, #Limburgse investeringsmaatschappij, #LRM, #slimme maakindustrie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE - Het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) werd in het leven geroepen om het economisch weefsel in Limburg structureel vernieuwen en versterken.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM wachtte niet tot de sluiting van Ford Genk om actie te nemen en injecteert dit jaar 90 miljoen euro risicokapitaal in de Limburgse economie. Daarnaast kregen 56 KMO’s een KlimOp-lening en zorgen daarmee voor een totale jobcreatie en -behoud van 663 voltijdse banen.

LRM organiseert zich rond 5 investeringsdomeinen: duurzame samenleving, gezondheid & zorg, technologie & diensten, ruimte & beleving en slimme maakindustrie.

Drie van de domeinen hebben al incubatoren, waar naast huisvesting, ook kapitaal en advies aan startende ondernemers wordt gegeven. LRM wil de komende jaren dan ook sterk inzetten op de verdere uitbouw van deze incubatoren.

Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM: “Rond de landingsbaan van Sint-Truiden zal een incubator rond drones het komende jaar vorm krijgen. Verder bekijken we samen met stad Genk of er een incubator rond slimme maakindustrie kan worden opgericht op de site van Ford Genk. In 2017 moeten alle incubatoren samen zorgen voor 500 jobs.”