Energiedienstenbedrijf Encon opent vestiging in Uruguay

Encon gaat zijn knowhow rond energiebesparing en hernieuwbare energie naar de nieuwe vestiging in het Zuid-Amerikaanse Uruguay exporteren.

Trefwoorden: #Encon, #energiebesparing, #hernieuwbare energie, #know how, #Montevideo, #Uruguay, #Zuid-Amerika

Lees verder

nieuws

( Foto: Encon )

ENGINEERINGNET.BE - Ralph Hendrikx, eerder General Manager bij SKF, zal de leiding van het nieuwe kantoor, gevestigd in het Uruguayaanse Montevideo, op zich nemen. Drie jaar geleden richtte het Genkse bedrijf Encon al een eerste buitenlandse vestiging op in Nederland.

Robin Bruninx, CEO van Encon: ”Tot nog konden we aan de Europese vraag voldoen via onze kantoren in Genk en Nederland. Maar omdat er ook buiten Europa steeds meer vraag naar onze kennis en technieken was, ontstond de noodzaak aan een vestiging in een ander continent. De keuze viel op Uruguay omdat we met Ralph Hendrikx iemand vonden die al vier jaar in Zuid-Amerika woont."

Ralph Hendrikx: “Zuid-Amerika is een zeer interessant continent voor het bedrijf. Het is niet alleen een economisch sterk groeiende markt; het is ook een regio waar men stilaan bewust wordt van het belang om verstandig om te springen met energie. Daarenboven zijn de ondernemers in Zuid-Amerika erg geïnteresseerd in Europese producten en diensten omwille van hun kwaliteit en betrouwbaarheid.”

Encon zal in Uruguay vooral werken met lokale ingenieurs. Maar ongetwijfeld zal er voor de projecten regelmatig een beroep worden gedaan op de kennis en ervaring van de specialisten in België.