Belgische start-up neoScores blijft scoren

neoScores is een applicatie voor digitale partituren. De Belgische start-up werd op de Startup Nations Summit 2014 verkozen tot tweede beste tech startup ter wereld.

Trefwoorden: #iMinds, #neoscores, #partituur digitaal, #start-up nations belgisch, #startit@KBC, #startup, #Startup Nations Summit, #Startups.be

Lees verder

Nieuws

( Foto: Startup Nations Summit )

ENGINEERINGNET.BE - neoScores, het Belgische bedrijf dat een applicatie ontwikkelde voor digitale partituren, is door Startup Nations Summit 2014 verkozen tot tweede beste tech startup ter wereld en liet daarbij 43 andere genomineerden achter zich.

De prijsuitreiking voor de finalisten vond plaats in Seoul, Korea, in het gezelschap van meer dan 1.500 prominenten en toeschouwers. neoScores was het enige Belgische bedrijf van de in totaal 45 genomineerde jonge starters en werd door een jury van topinvesteerders en bedrijfsleiders naar de finale gestemd.

De Startup Nations Summit is een organisatie die de meest beloftevolle innovatieve bedrijven in de wereld ondersteunt.

neoScores is een applicatie voor digitale partituren. Ze maakt het mogelijk voor muzikanten om digitale partituren niet alleen eenvoudig en veilig aan te kopen, maar ze ook zelf aan te passen en te delen met collega-muzikanten.

Met de neoScores-app gebruik en deel je digitale partituren ook op je smartphone of tablet. De applicatie introduceert een radicale verandering in de manier waarop muzikanten partituren kopen en gebruiken.

De tweede plaats op de Startup Nations Summit 2014 betekent een mooie opsteker voor neoScores, het jonge Belgische internetbedrijf dat in 2013 startte met de ontwikkeling van een web-applicatie die muziekpartituren digitaal maakt. De neoScores-applicatie gaat op 5 december van dit jaar ‘live’.

Bart Van der Roost, CEO neoScores, reageert: “We zijn enorm blij met deze internationale Award. De erkenning van de Startup Nations Summit zal muzikanten en uitgevers van partituren wereldwijd de weg naar onze web applicatie doen vinden. En niet onbelangrijk, ook investeerders. Zo willen we onder andere op 13 december met KBC Bolero een financiering ophalen door middel van crowdfunding. En zeg nu zelf, wie wil niet investeren in een van de beste startups ter wereld.”

Aan de 2e finaleplaats is een geldprijs van 20.000 USD verbonden. Dat geld zal neoScores gebruiken voor marketing en sales om van haar web-applicatie hét digitale alternatief voor de papieren partituur te maken: eenvoudig, mooi en met alles wat een muzikant van een partituur kan en mag verwachten.

Bart Van der Roost vertelt: “We hebben de afgelopen 2 jaar een ongelooflijk boeiend parcours afgelegd. Van een ambitieus idee tot een proof of concept met Brussels Philharmonic en Samsung, tot een betalancering eerder dit jaar en onze échte lancering begin december.

Dankzij het geweldige werk dat organisaties als Startups.be, iMinds en startit@KBC doen voor het startup ecosysteem in België, krijgen we als jong bedrijf de zuurstof om neoScores te realiseren.

We danken ook onze betatesters en eerste klanten voor hun feedback en geloof in neoScores.”