ThyssenKrupp Materials laat 9.000 zonnepanelen installeren

Thyssen Krupp Materials Nederland heeft overeenkomst gesloten met KiesZon voor realisatie van zonnestroomproject met vermogen van 2,3 MW.

Trefwoorden: #greenchoice, #kieszon, #solar, #thyssenkrupp, #yellow step, #zonnepanelen, #zonnestroom

Lees verder

Techniek

( Foto: ThyssenKrupp )

ENGINEERINGNET.NL - Daarmee wordt het project, met niet minder dan 9.000 zonnepanelen, één van de grootste in zijn soort van Nederland. De installatie heeft namelijk een productiecapaciteit van jaarlijks 2 miljoen kWh.

KiesZon, de gezamenlijke dochtermaatschappij van Greenchoice en International Solar, investeert als eigenaar in het project en zorgt voor de ontwikkeling en exploitatie. Althans de eerste tien jaar, want nadien wil ThyssenKrupp de centrale naar eigen zeggen overnemen.

De 9.000 panelen zullen verspreid worden over 2 locaties: 6.000 voor de vestiging van Thyssen Krupp Materials in Veghel en 3.000 voor die in Zwijndrecht. De klant gaat voor zijn zonnestroom naar verluidt 'ongeveer hetzelfde betalen als voor haar huidige grijze stroom'.

Komende periode gaat KiesZon het zonnestroomproject technisch ontwikkelen. In het voorjaar van 2015 moeten de zonnestroomprojecten dan hun eerste energie leveren.


OP DE FOTO
Links, Peter van der Heijden, Algemeen Directeur van ThyssenKrupp Materials Nederland en recht Frank Heijckman Algemeen Directeur KiesZon.

ACHTERGROND
'KiesZon' is het label waaronder Yellow Step Solar B.V. werkt. Yellow Step Solar is een dochteronderneming van energieleverancier Greenchoice en International Solar B.V.
Het label levert een grootschalige uitrol van zonnestroomprojecten bij bedrijven, scholen en woningcorporaties. Daarnaast faciliteert het zonnestroomacties van Greenchoice.