Twee miljoen euro voor Delftse zonnesimulator

De Nederlandse starter Eternal Sun krijgt dit bedrag van het Belgische investeringsfonds Vermec om het aantal medewerkers te laten groeien van 25 tot 30 en uit te breiden naar Azië.

Trefwoorden: #Eternal Sun, #investeringsfonds, #starter, #TU Delft, #Vermec, #YES!Delft, #Zonnepanelen, #zonnesimulator

Lees verder

nieuws

( Foto: Eternal Sun )

ENGINEERINGNET.NL - Eternal Sun heeft een nieuw type simulatoren ontwikkeld die beter in staat zijn zonnepanelen te testen op hun rendement.

Het gebruikte kunstlicht benaderd het natuurlijke zonlicht met een nauwkeurigheid van 98%. Slechts vier andere bedrijven in de wereld kunnen zulke simulatoren bouwen.

Zonnepanelen onderscheiden zich niet langer door hun prijs, maar door kwaliteit en vermogen. De testmachines zijn ook te gebruiken in andere sectoren die belang hebben bij het nabootsen van zonlicht, zoals het testen van lak dat gebruikt wordt op auto's of het verkleuren van tuinmeubelen.

Het bedrijf heeft net een eerste order uit India binnengekregen, vandaar dat Eternal Sun nu overweegt daar een kantoor te openen. Verder is het bedrijf actief in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, India, Turkije, Costa Rica, Chili, Saudi-Arabië en Marokko.

Eternal Sun is in 2011 opgericht en neemt deel aan het YES!Delft programma van de TU Delft dat starters begeleid.