VDAB opent lasexamencentrum ’De Lastoorts’ in Beveren

"Lasser is nog steeds een knelpuntberoep, wat betekent dat er te weinig kandidaten zijn voor de vacatures", aldus VDAB. "Ons lasexamencentrum is in dat opzicht een meerwaarde"

Trefwoorden: #certificaat, #CERTILAS, #lasdiploma, #lassen, #rekrutering, #vacature, #Vdab, #werkzoekend

Lees verder

HR

( Foto: Air Products )

ENGINEERINGNET.BE - VDAB heeft in Beveren-Roeselare een lasexamencentrum geopend. In 'De Lastoorts' zullen in de toekomst zowel werkzoekenden, scholen als werknemers een internationaal erkend lasdiploma of EN ISO lascertificaten kunnen behalen.

"Het is een hoogtechnologisch opleidingscentrum geworden, uitgerust met de nieuwste professionele apparatuur voor lascontroles. En in het CERTILAS-opleidingscentrum staat ook het mobiele RX-labo als paradepaardje opgesteld”, laat Johny Vandekerckhove, teamleider industrie, weten.

"Lasser is nog steeds een knelpuntberoep, wat betekent dat er te weinig kandidaten zijn voor de vacatures. En aangezien werkgevers door de nieuwe normeringen steeds vaker certificaten en lasdiploma’s eisen, zijn er vandaag lassers nodig die certificeringen kunnen voorleggen."

“Op jaarbasis voorzien we hier een driehonderdtal cursisten over de vloer te krijgen. In totaal moet dat resulteren in meer dan 400 lascertificaten en een 80-tal lasdiploma’s."

"Overigens zullen niet alleen onze eigen cursisten uit de lasopleidingen in Beveren er terecht kunnen voor hun examen, ook die van onze centra in Ieper, Brugge en Wondelgem. Maar we stellen onze infrastructuur ook ter beschikking van scholen en bedrijven”, besluit Vandekerckhove.