Umicore bouwt katalysatorenfabriek in Thailand

Umicore heeft aangekondigd dat het in Thaise Hemaraj een nieuwe fabriek zal bouwen voor katalysatoren, die de uitstoot van personenwagens moet verminderen.

Trefwoorden: #katalysator, #Thailand, #Umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Deze investering zal Umicore in staat stellen om te voldoen aan de toenemende vraag naar autokatalysatoren in de snel groeiende Zuidoost-Aziatische markt.

De investering bedraagt ongeveer € 20 miljoen en zal zo'n 60 nieuwe banen creëren.De bouw van de fabriek start volgend jaar en de oplevering wordt verwacht in de tweede helft van 2016.

De fabriek wordt gebouwd in een speciale economische zone in de buurt van Rayong, dicht bij alle belangrijke autofabrieken in het land, en haar productie is bestemd voor het beleveren van nieuw afgesloten contracten.

Umicore zal die Japanse klanten beleveren via haar Umicore Shokubai joint venture met Nippon Shokubai.

Van de 4 miljoen auto's die vorig jaar in de regio geproduceerd werden, zijn meer dan de helft geproduceerd in Thailand. De verkoop van personenwagens en lichte vrachtwagens zal naar verwachting sterk blijven groeien en de overheden in de regio pakken eveneens het probleem van de luchtkwaliteit aan.

Thailand, bijvoorbeeld, legt momenteel een emissienorm voor wagens op die equivalent is aan Euro 4.