BAM realiseert Center Court Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Chemelot Campus heeft BAM opdracht verleend voor de bouw van Center Court, een centraal ontmoetings-, onderwijs- en researchcentrum in Sittard-Geleen.

Trefwoorden: #BAM, #Brightlands Chemelot Campus, #Chemelot Innovation and Learning Labs, #DSM Innovation Centre, #DSM Nederland, #Maastricht Science Programme, #provincie Limburg, #Universiteit Maastricht

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Ector Hoogstad Architecten )

ENGINEERINGNET.NL - Brightlands Chemelot Campus is een samenwerkingsverband van de provincie Limburg, DSM Nederland en de Universiteit Maastricht.

Center Court, ontworpen door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam, zal onderdak bieden aan Chemelot Innovation and Learning Labs, Maastricht Science Programme van de Universiteit Maastricht en het DSM Innovation Center. Het gebouw heeft een bruto-vloeroppervlak van ruim 18.000 m².

De uitvoering van het project is in handen van BAM Utiliteitsbouw en BAM Techniek. Center Court wordt mede mogelijke gemaakt door steun van de Provincie Limburg, het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Sittard-Geleen.

Met deze opdracht is een bedrag gemoeid van ongeveer € 35 miljoen. De bouw gaat van start in januari 2015 en zou midden 2016 voltooid moeten zijn.