OVED helpt vorm te geven aan efficiënt Vlaams energiebeleid

Het Overlegplatform Van EnergieDeskundigen (OVED) start ook volgend jaar een traject om haar leden energiedeskundigen te begeleiden op het vlak van ondernemerschap.

Trefwoorden: #energie, #energiedeskundigen, #OVED, #Overlegplatform Van EnergieDeskundigen, #Vlaams energiebeleid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vlaanderen In Actie )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de steun van het Agentschap Ondernemen zal OVED in 2015 gedurende één jaar 4 groepen van 15 zelfstandige energiedeskundigen of bedrijven intensief begeleiden.

Concreet biedt het OVEDplus-traject hen de gelegenheid om hun interne organisatie te optimaliseren, het huidige en toekomstige energiebeleid te evalueren en hun technische vakkennis uit te bouwen. Dit alles verloopt in een open sfeer en een sterk netwerk van gelijkgezinde, ambitieuze energiedeskundigen!

We hechten zeer veel belang aan hun eigen inbreng voor de inhoudelijke en praktische vormgeving van de sessies. Elke groep wordt daarbij begeleid door de projectcoördinator (Eline D'hooge), een gedreven m/peter-ondernemer en thematische gastsprekers.

Dit traject bouwt voort op de succesvolle ervaringen uit vorige trajecten en we voegen er enkele nieuwe aspecten aan toe op verzoek van de deelnemers van vorige trajecten. Nieuw dit jaar zijn de gescheiden expertgroepen volgens EPB/EPC/industriële activiteit en met bijzondere aandacht voor sterke onderlinge interactie en voor de praktijk!

Het ambitieuze actieplan 2015 ‘Energizing’ zet verder in op het ondersteunen van het ondernemerschap en de energiegerelateerde uitdagingen waarmee de energiedeskundigen geconfronteerd worden. Dit vertaalt zich concreet in een actieve inhoudelijke werking binnen deze thematische expertgroepen EPC, EPB en industrie, die duidelijke trajecten en doelstellingen definiëren.

De concrete output is niet alleen een direct ledenvoordeel (bv. eigen kennisniveau verhogen, interpretatie van regelgeving met collega’s aftoetsen, netwerking), maar ook inzetbaar bij het verdedigen van de collectieve sectorbelangen bij de bevoegde overheden.


Dit OVED-peterschapsproject is een ondernemerschapsbevorderend initiatief in het kader van Vlaanderen in Actie met steun van het Agentschap Ondernemen.