Belgische wetenschapper Patrick Reynaert kaapt Bell Labs-prijs weg

Bell Labs van Alcatel-Lucent maakt winnaars bekend van zijn eerste award voor innovatieve communicatieconcepten. Patrick Reynaert van ESAT-MICAS-onderzoeksgroep is er een van.

Trefwoorden: #alcatel, #alcatel lucent, #bell labs, #onderzoek, #research

Lees verder

research

( Foto: Bell Labs, met links achteraan Patrick Reynaert )

ENGINEERINGNET.BE - Het industriële onderzoekslab van Alcatel-Lucent heeft de drie winnaars van de eerste Bell Labs-prijs bekendgemaakt.

De prijs is in het leven geroepen om 'een stimulans te creëren voor baanbrekende innovaties en bekroont voorstellen die de ICT-branche op zijn grondvesten doen schudden'.

Bij de drie winnaars ook een Belg: Patrick Reynaert, hoofddocent aan de KU Leuven en lid van de ESAT-MICAS-onderzoeksgroep. Hij ontvangt een geldprijs van 50.000 dollar voor zijn bijdrage: "Gigabits Through Plastic"

Sinds de aankondiging van de prijs zes maanden geleden hebben naar verluidt bijna 500 deelnemers ideeën ingestuurd.

De wedstrijd sluit aan op Alcatel-Lucents nieuwe aanpak van innovatie op basis van open co-innovatie en partnerschap, alsook op de missie van Bell Labs: de volgende generatie knappe koppen vinden en nieuwe manieren uitwerken om communicatietechnologieën verder te ontwikkelen en te stimuleren.

“Dit is een historische dag voor ons”, aldus Marcus Weldon, directeur van Bell Labs. “We zijn verrast door de vele innovatieve ideeën en concepten die we hebben ontvangen en zijn razend benieuwd waartoe ze zullen leiden."