Rotterdamse Taxi Centrale breidt uit met 22 elektrische taxi’s

De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), die de elektrische BYD e6 taxi’s in gebruik nam in 2013, gaat zijn huidige vloot uitbreiden met nog eens 22 elektrische taxi’s van het Chinese merk.

Trefwoorden: #batterijtechnologie, #BYD, #elektrische taxi, #Rotterdam, #Rotterdamse Taxi Centrale, #RTC, #taxi, #taxibedrijf

Lees verder

nieuws

( Foto: BYD )

ENGINEERINGNET.NL - Sjaak de Winter, CEO van de RTC, en Wang Chuanfu, voorzitter van BYD, ondertekenden op het Europese hoofdkantoor van BYD in Rotterdam een convenant hierover.

De Winter: “Onze ervaringen met de eerste drie taxi's zijn tot nu toe erg positief - ze zijn geliefd bij de passagiers en de chauffeurs en ze hebben aangetoond zuinig in gebruik te zijn.”

Wang Chuanfu: “We zijn verheugd dat grote Europese steden als Rotterdam vertrouwen hebben in onze batterijtechnologie. Onze elektrische voertuigen leveren een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden.”

Er werden al taxi's in gebruik genomen in steden als Londen (de eerste vloot van 32 taxi’s zal begin volgend jaar uitgebreid worden naar 200), Brussel en Barcelona. Nieuwe aanbestedingen voor elektrische taxi’s worden binnenkort verwacht.

De nieuwe vloot taxi's zal in 2015 Rotterdamse passagiers te vervoeren.