Buisleiding Industrie Gilde zoekt kandidaten voor BIG Award 2015

De Belgisch-Nederlandse 'Buisleiding Industrie Gilde' is op zoek naar kandidaten voor zijn BIG Award 2015 rond onderzoek of project over het toepassen van buisleidingen als transportmiddel.

Trefwoorden: #big award, #buisleiding, #Buisleiding Industrie Gilde

Lees verder

Nieuws

( Foto: BIG )

ENGINEERINGNET – Elke twee jaar reikt de zogenaamde 'Buisleiding Industrie Gilde' een prijs uit aan een Belgische of Nederlandse student of onderzoeker die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd binnen het vakgebied waarin de 250 leden actief zijn: buisleidingen.

In 2015 wordt de prijs uitgereikt in twee categorieën: Master en Doctoraal. De prijs bestaat per categorie uit een geldbedrag van 1.000 euro.

In 2013 was het Stijn Hertele die met zijn rapport “Gekoppeld experimenteel-numerieke methodologie ter evaluatie van de rekcapaciteit van omtreklassen in pijpleidingen” met de prijs aan de haal ging.

Jaap Joosse ontving toen een eervolle vermelding voor zijn thesis “Onderzoek naar het effect van de overlap van passieve zones bij smalle damwandsleuven”.

En in 2011 ging de award naar Marc van der Aart, auteur van de masterthesis "Evaluatie Besluit externe veiligheid buisleidingen (Bevb) - Het afscheid van veilige afstanden" voor Delft TopTech.

Daarnaast ontvingen Koen Van Minnebruggen en Dries Van Puyvelde, studenten aan de Universiteit Gent; Faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur, Vakgroep Mechanische Constructie en Productie, een eervolle vermelding voor hun inzending "Experimentele evaluatie van plastische vervormingen en scheurgroei in gelaste constructies".

Heeft u binnen uw werkkring of netwerk Belgische of Nederlandse HBO of universitair stagiaires, afstudeerders of promovendi/onderzoekers, die met zijn/haar afstudeer- of onderzoeksproject een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan het toepassen van buisleidingen als transportmiddel?

Attendeer ze dan op de BIG Award 2015! Inzendingen tot uiterlijk 1 september 2015.