Concurrent van Philips vestigt zich in Amsterdam

Het Oostenrijkse verlichtingsbedrijf Zumtobel Group opent een Lichtforum om innovatieve business modellen op het gebied van verlichting en digitale technologie te ontwikkelen.

Trefwoorden: #digitale technologie, #Lichtforum, #Philips, #Thorn, #UP Building, #verlichting, #verlichtingsbedrijf, #Zumtobel Group

Lees verder

nieuws

( Foto: Zumtobel Group - Rogier van der Heide )

ENGINEERINGNET.NL - Het Lichtforum is gericht op kennisdeling en samenwerking tussen (inter)nationale architecten, verlichtingsontwerpers, technologie-experts en onderzoekspartners.

In het gebouw waar het Lichtforum wordt gevestigd, de UP Building, komt op de bovenste verdieping ook een showroom voor de drie merken van de Zumtobel Group: Zumtobel, Thorn en Tridonic. Het merk Thorn zal een conceptontwikkelteam in het Lichtforum huisvesten.

De Zumtobel Group wil een internationaal team aantrekken van 25 mensen. Verder worden het hele jaar door evenementen geprogrammeerd rondom de thema’s licht en technologie, architectuur en stedenbouw.

Rogier van der Heide, die benoemd is tot chef marketing en design bij het bedrijf, zegt dat de opening van het nieuwe Lichtforum in januari zal plaatsvinden. Van der Heide is een voormalige hoofdontwerper bij de lichttak van Philips.

De Oostenrijkse onderneming heeft een jaaromzet van circa 1,25 miljard euro en er zijn 7.300 mensen in dienst.