Volvo Car Gent lijft 630 werknemers vroegere DSV in

Volvo Car Gent telt sinds begin januari 630 nieuwe werknemers dankzij het in eigen beheer nemen van de activiteiten van de vroegere logistieke dienstverlener DSV.

Trefwoorden: #dsv, #jobs, #johhson controls, #vacatures, #volvo, #volvo car, #volvo car gent

Lees verder

HR

( Foto: Volvo Car Gent )

ENGINEERINGNET.BE - In overeenkomst met de vakbonden, nam Volvo Car Gent het personeel over van het vroegere DSV. In totaal gaat het om 630 medewerkers. Door de overname stijgt de vaste tewerkstelling in de Gentse fabriek tot ruim boven de 5.000 werknemers.

Het gebouw naast de plant zal voortaan integraal deel uitmaken van Volvo Car Gent. De afdeling die het stockeren van goederen en het in de juiste volgorde leveren aan de assemblagefabriek verzorgt, zal deel uitmaken van Material Planning and Logistics en krijgt de naam ‘Logistiek Center 1’ .

In de Skaldenstraat bestaat er ook een ‘Logistiek Center 2’, waar onderdelen bestemd voor de assemblage in China en Maleisië worden klaargemaakt voor levering.

Volgens gedelegeerd bestuurder Eric Van Landeghem is deze tweede overname-operatie opnieuw een teken van vertrouwen in een duurzame toekomst voor Volvo Car Gent.

Vorig jaar had de Gentse fabriek ook al de activiteiten en 160 personeelsleden van toeleverancier van interieurafdelingen Johnson Controls Automotive in Assenede overgenomen.

Om de nieuwkomers van het Logistiek Center 1 te verwelkomen, bracht de leiding van Volvo Car Gent een groot spandoek (foto) aan waarop werknemers van de assemblagefabriek hun nieuwe collega's een 'high five' geven.


(bron: Agoria)