Samenwerkings­akkoord tussen SPIE en Tesla Motors

In dit kader van deze overeenkomst gaat SPIE Belgium de zogenaamde 'Supercharger' elektrische laadstations voor de Model S wagens van Tesla in België installeren.

Trefwoorden: #elektrische auto, #elektrisch laadstation, #Model S, #SPIE Belgium, #supercharger, #Tesla Motors

Lees verder

Nieuws

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie van de eerste laadstations gebeurde ondertussen al op de parking van het hotel Van der Valk in Nijvel en op die van het Holiday Inn Express hotel in Gent.

Tesla Motors vertrouwt aan SPIE Belgium de installatie van elektrische laadstations toe voor Tesla Model S wagens. Auto’s van dit type hebben een autonomie van 500 km en gaan in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u.

Eind dit jaar zullen Model S eigenaren al de mogelijkheid hebben om overal in de gekozen landen ‘elektrisch’ rond te rijden, enkel gebruikmakend van het Supercharger netwerk.

Kim Liebregts, Tesla’s directeur voor de Benelux regio: “België is een zeer belangrijke markt voor Tesla en Gent is een ideale locatie voor onze klanten die door Europa rijden, met name voor de populaire routes tussen Amsterdam en Londen en Parijs via België en Duitsland.”