Electrabel opent nieuw tankstation voor aardgas bij ILvA in Erembodegem

Electrabel en afvalintercommunale ILvA huldigen in Erembodegem nieuw aardgastankstation in. "Een volle tank kost 20 euro en is goed voor zowat 400 kilometer", aldus Electrabel.

Trefwoorden: #aardgas, #afval, #brandstof, #cng, #electrabel, #enerige, #erembodegem, #ilva, #tankstation

Lees verder

nieuws

( Foto: ILvA )

ENGINEERINGNET.BE - Electrabel baatte tot nu drie tankstations voor aardgas (CNG) uit: in Brugge, Berchem en Mechelen. Daar komt nu een nieuw station bij, op de terreinen van de afvalintercommunale ILvA op de industriezone van Erembodegem, vlakbij de afrit Aalst van de E40.

De bedoeling is zowel het grote publiek als bedrijven gebruik te laten maken van de nieuwe infrastructuur. ILvA wordt alvast de eerste klant van het nieuwe station, en heeft in zijn vloot nu al een vrachtwagen en een bestelwagen die rijden op CNG.

Verder zijn naar verluidt 4 huisvuilwagens die op aardgas rijden besteld en is de aankoop van 10 andere vrachtwagens voor inzameling gepland. Al bij zal er bij ILvA jaarlijks gemiddeld 250.000 kilometer op CNG gereden worden.

Ter herinnering, in Europa zijn gemotoriseerde verplaatsingen goed voor 18 % van de totale uitstoot aan broeikasgassen. Het voordeel van aardgasvoertuigen is dat ze, net als elektrische wagens, minder fijnstof uitstoten en minder lawaai maken.

Bovendien kost een volle tank met 20kg aardgas slechts 20 euro, wat een rijbereik van ongeveer 400km oplevert. Dat brengt de kost op rond 0,05 euro per km.

Alleen zijn er nauwelijks CNG-tankstations in België. Het bekende verhaal van de kip en het ei…