Europese commissie laat veiligheid op cruiseschepen en havens onderzoeken

Arcadis gaat in opdracht van de Europese Commissie samen met Maritime Security Solutions onderzoek doen naar de beveiliging van cruiseschepen en havens.

Trefwoorden: #Arcadis, #cruise, #haven, #havenveiligheid, #MMS, #MSS Maritime Security Solutions, #veiligheid, #veiligheid cruiseschip

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay, haven Hamburg )

ENGINEERINGNET - Het consortium Arcadis - Maritime Security Solutions (MSS) kreeg deze opdracht na een openbare aanbesteding uit een groep van 18 gerenommeerde internationale adviesorganisaties. Financiële details over deze opdracht werden niet meegedeeld.

Het wereldwijde onderzoek omvat verschillende havens in onder andere Europa en het Caraïbisch gebied. Het onderzoek richt zich op geografische verschillen, de beveiliging in havens en de beveiliging van de cruise schepen zelf.

Het consortium gaat minimaal twintig havens en vier cruisemaatschappijen controleren. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de onderzoeksmethode en het krijgen van een goede afspiegeling van cases.

Daarom zullen zowel grote als kleine havens worden onderzocht. In de selectie van de te onderzoeken cruiseschepen wordt onderscheid gemaakt in de categorieën afmetingen en comfort.

Algemeen directeur Gert Kroon, Arcadis: "Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om de beveiliging goed geregeld te hebben. Ons plan van aanpak richt zich op de toegangscontrole en kenmerkt zich door een out-of-the-box methode en efficiënte aanpak".

Derk Wisman MSS: "Het is mooi om te zien dat de combinatie van onze meer ‘militaire’ werkwijze met de slagkracht en civiel wetenschappelijke signatuur van Arcadis bij het verkrijgen van deze opdracht het verschil heeft gemaakt".