Zelf afschuimend bierglas bekroond bij Horecava Innovation Award 2015

Andere winnaars zijn onder meer Philips en Desso met hun lichtdoorlatende tapijt en IBM’s Chef Watson, een computerprogramma dat koks helpt bij het ontdekken en creëren van recepten.

Trefwoorden: #chef Watson, #Desso, #Horecava Innovation Award 2015, #IBM, #lichtdoorlatende tapijt, #Philips, #Zelf afschuimend bierglas

Lees verder

nieuws

( Foto: screenYouTube - FNDF )

ENGINEERINGNET.NL - Hoofdwinnaar van de Horecava Innovation Award 2015 is het computerprogramma IBM’s Chef Watson.

Watson is ontworpen door IBM Corporation, Bon Appetit en het Institute of Culinary Education (VS). Watson creëert razendsnel eindeloze hoeveelheden combinaties en selecteert daaruit de beste.

Philips en Desso uit Waalwijk zegevierden bij Concepts, Interior & Design met Luminous Carpets. Het gepatenteerde lichtdoorlatende tapijt informeert gasten en bezoekers, helpt ze te oriënteren, inspireert ze en verhoogt de veiligheid door duidelijke markering van vluchtwegen. Daarnaast zorgt het voor een mooie uitstraling.

De prijs bij Equipment & Services ging naar FndF uit Nijmegen, met het zelf-afschuimend bierglas. Doordat het bierglas licht schuin afloopt, loopt de opkomende schuimlaag met grote belletjes vanzelf over de rand.

Ook komt het de kwaliteit van het bier ten goede. Geschikt om snel te tappen op feesten en partijen, waarbij de kwaliteit van het bier goed blijft.

Bij Food & Beverage ging de Award naar de Spice Oils, op de markt gebracht door Verstegen Spices & Sauces uit Rotterdam. Met de Spice Oils breng je in gerechten op smaak, waarbij er 4 smaken zijn die allen voldoen aan de Verstegen Pure normen: vrij van 14 wettelijk geregistreerde allergenen, minimale hoeveelheid zout en MSG vrij.

De jury reikte voor de derde keer de Karel de Vos Award uit voor de meest duurzame en gastgerichte innovatie. Deze prijs ging naar Pit-foodconcepts Eindhoven dat samen met Altoni Pasta uit Schoten (BE) 'Zilte Glorie' ontwikkelde: ravioli gevuld met zeewier.

Een duurzaam initiatief waarmee op originele wijze aandacht wordt gevraagd voor de acceptatie van zeewier als eiwitcomponent en voedingsmiddel.

Het publiek mocht ook een stem uitbrengen op haar favoriete innovatie.De publiekswinnaar is de Bacon Bullet, een snack van Nextdeli uit Soest. De 15 genomineerden ontvingen in totaal 1.351 stemmen; daarvan ging 23% naar de publieksprijswinnaar.

Behalve de Award ontving de winnaar ook een cheque voor marketing- en communicatie-ondersteuning door Pitch communicatie & PR in Amsterdam, alsmede een powerconsult van De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO); een diepgaand adviesgesprek op maat over subsidie- en financieringsmogelijkheden, duurzaamheid, maatschappelijk ondernemen en andere overheidsregelingen.

Maar liefst 151 innovaties werden ingestuurd om kans te maken op de Horecava Innovation Award 2015. Zoveel zijn het er in jaren niet geweest (110 in 2013; 118 in 2014).