Primeur: Stadion Club Brugge eerste met volledig wifi-bereik

Club Brugge is de eerste voetbalclub uit de hoogste voetbalklasse om zijn supporters gratis draadloos internet in het volledige stadion aan te bieden.

Trefwoorden: #acces point, #Cisco, #Club Brugge, #glasvezel, #Jan Breydel, #Proximus, #toegangspunt, #voetbalstadion, #wifi

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen video Cisco )

ENGINEERINGNET.BE - In opdracht heeft Club Brugge heeft Proximus samen Cisco voor het allereerste 'connected stadium' in de Belgische eerste klasse gezorgd.

In het Jan Breydelstadion werd een nieuw glasvezelnetwerk geïnstalleerd waarop ruim vierhonderd toegangspunten werden aangesloten. De wifi-antenne's werden vakkundig opgesteld en zorgen voor een optimaal bereik in het volledige stadion. De technologie is zo ontwikkeld dat vele duizenden supporters simultaan mobiel toegang hebben tot het internet.

Daarnaast werd het cashloze betaalsysteem en de beveiligingscamera’s op het systeem aangesloten. Het glasvezelnetwerk garandeert dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is voor alle toepassingen.

Club Brugge volgt hiermee het voorbeeld van heel wat Europese topploegen: Real Madrid, Manchester City, Bayer04 Leverkusen, Celtic Glasgow...